Cukorbeteg vakcina

Tomi mesék - Tomi a kórházban

Még több Kevesebb Cáfolhatatlan kutatási eredményekkel tudjuk bizonyítani azt, hogy az oltás rendkívül fontos, életet ment — mondta Kásler Miklós az EMMI minisztere az oltóanyagok hatásvizsgálatával kapcsolatos nyilatkozatában. Kásler Miklós az Életközelben videóinterjúban arról beszélt, hogy az idei év elején elindult oltóanyag vizsgálat bebizonyította, hogy a Magyarországon alkalmazott mindegyik vizsgált vakcina hatékony.

cukorbeteg vakcina

A tárcavezető elmondta, hogy Ennek alapján azt lehet mondani, hogy a fertőzés ellen Magyarországon használt vakcinák 69 és 88 százalék között megvédték cukorbeteg vakcina embereket. A halálozás megelőzésében még magasabb hatékonyságot mutattak fel, mindegyik vakcina cukorbeteg vakcina 88 és 98 százalék közötti mértékben megelőzte a betegség súlyossá válását, illetve a betegeink elvesztését — mondta Kásler Miklós.

Vakcinációval kb.

cukorbeteg vakcina

A krónikus betegségekben szenvedők koronavírus kitettsége kapcsán a miniszter arról számolt be, hogy az eredmények alapján a koronavírus fertőzés halálozására elsősorban a cukorbetegség jelent rendkívüli rizikót.

Magyarországon az emberek 8 százaléka szenved cukorbetegségben, ugyanakkor az elhalálozottak harminchárom százaléka volt cukorbeteg — részletezte a miniszter. De nemcsak cukorbetegek, hanem más a krónikus betegségekben szenvedők, — a krónikus tüdőbetegeket vagy szív dekompenzáltak is — kitettebbek a koronavírus fertőzésnek.

cukorbeteg vakcina

Kásler Miklós hozzátette: ki lehet jelenteni, hogy az cukorbeteg vakcina után az ellenanyag szintje növekszik, vakcinánként különböző mértékben. Jellemző, hogy elsősorban az mRNS alapú vakcináknál, tehát a Pfizer és Moderna estében az ellenanyagszint emelkedése gyors, viszont gyors a csökkenése is.

cukorbeteg vakcina

Ezzel szemben a vektor alapú vakcinák, tehát az Astrazeneca, Szputnyik és a Sinopharm esetében ez az emelkedés hosszabb időn keresztül tart. A miniszter azt is megjegyezte, hogy az Astrazeneca második oltása után az ellenanyag szint csökken, amiből az cukorbeteg vakcina, hogy az Astrazeneca-val további oltásokat elvégezni nem célszerű.

cukorbeteg vakcina

Az EMMI tárcavezetője elmondta, hogy a Sinopharm vakcinával történt átoltás szélesebb spektrumú védelmet biztosít, mint az összes többi vakcina. Ajánlott videó.

Fontos információk