Cukorbetegség értéke. Ajánlott olvasmány külön fejezettel az 1-es és a 2-es típusú cukorbetegségről!

Magyar Diabetes Társaság - Pácienseknek On-line

Fontos, hogy cukorbetegsége sikeres kezelése érdekében vércukorszintje a normálishoz közelítsen.

Milyen a normális vércukorszint?

Ha vércukorszintje évekig magas marad, szervezetét károsíthatja: szívbetegséghez, sztrókhoz agyi vérkeringési zavar, szélütés, trombózislátási problémákhoz, vesebetegséghez és idegkárosodáshoz vezethet. Ezek a cukorbetegség szövődményei. A cukorbetegség szövődményei Szívbetegség és sztrók A cukorbetegség szövődményeinek többsége annak a következménye, hogy a magas vércukorértékkel együtt járó kórfolyamatok károsítják az érrendszert.

Zsibbadhat, vagy bizsereghet a szája vagy az ajka.

Korai érelmeszesedés alakul ki, a vérerek túlságosan beszűkülnek, romlik a fontosabb szervek, például a szív és az agy vérellátása. Cukorbetegeknél az érszűkület miatt sokkal nagyobb kockázata van a szívinfarktus és a sztrók kialakulásának.

cukorbetegség értéke cukorbetegség diabétesz

Az érkárosodások kockázata csökkenthető rendszeres testmozgással, egészséges étrenddel és a jó cukoranyagcserével. Fontos, hogy orvosa rendszeresen ellenőrizze koleszterinszintjét és vérnyomását is.

cukorbetegség értéke cukor cukorbetegség 2 típusú hagyma kezelésére

Veséi képtelenné válhatnak arra, hogy megfelelően eltávolítsák a salakanyagot a vérből. Kezelés nélkül ez oda vezethet, hogy veseelégtelenség alakul ki, vagy művese kezelésre dialízisre lesz szükség.

cukorbetegség értéke diabétesz kezelésére truskavets

A kockázatokat úgy csökkentheti, ha orvosa rendszeres vér- és vizeletvizsgálatokkal ellenőrzi veséje állapotát. A cukorbetegség értéke romlása végül a látás részleges, vagy teljes elvesztéséhez vezethet.

Mennyi a normál vércukorszint? Ezt jelenti a magas és az alacsony vércukorszint

A szövődmény korai észlelése és a szemproblémák kezelése megmentheti a páciens látását. A kockázatot rendszeres évenkénti szemvizsgálattal csökkentheti. Az orvos felvételt készíthet a szemfenéki erekről és évente összehasonlíthatja ezeket, hogy meggyőződjön róla, nincs változás.

cukorbetegség értéke 100 kezelése a diabétesz

Előfordulhat, hogy az idegkárosodás olyan mértékű, hogy a beteg a lábfejében nem érez fájdalmat, illetve nem érzi, ha a lábfejét sérülés éri. Súlyos esetekben amputációra is sor kerülhet olyan sérülések miatt, amelyeket nem megfelelően kezeltek, mivel a páciens cukorbetegség értéke érzett fájdalmat. A kockázatot gondos napi lábápolással csökkentheti.

cukorbetegség értéke magas cukor étrend

Kérje a diabetológiai szakasszisztens segítségét a lábápolással kapcsolatos tudnivalókkal kapcsolatban. Ezt nevezik neuropátiának. A neuropátia olykor befolyásolja a gyomor és bélműködést, az emésztést, akár a szexuális funkciót is.

Egyes cukorbeteg férfiaknak nehézséget okoz a merevedés elérése. Beszéljen őszintén ezekről a tünetekről a vizsgálat során, mivel a gyógyszeres kezelés eredményes lehet. Csökkentheti a kockázatot, ha gondosan cukorbetegség értéke a cukorbetegségét és rendszeresen jár orvosi ellenőrzésre. Tudassa az egészségügyi személyzettel, ha bármilyen változást észlel szervezetében, a szakemberek segíthetnek megállapítani, neuropátiáról van-e szó. Ezen kívül a megfelelő kontroll segít Önnek abban is, hogy életminősége jobb legyen.

cukorbetegség értéke hirtelen fáradtság

Mivel a vércukorszint étkezések után megemelkedik, az étkezések előtti és étkezések utáni vércukorértékek különbözőek.

Fontos információk