Cukorbetegség őszibarack
A cukorbetegség visszafordítható
Most teremnek a cukorbetegség elleni gyümölcsök Origo A túl sok gyümölcslé azonban éppen ellentétes hatású. Közel kétszázezer ember adatainak elemzésével vizsgálták a rendszeres gyümölcsfogyasztás és a 2-es típusú cukorbetegség őszibarack kialakulása közötti összefüggést amerikai, brit és szingapúri kutatók - írja a bmj. A három korábbi kohorsz vizsgálat adatain alapuló kutatásból kiderült, hogy a gyümölcsfogyasztás növelése egészséges embereknél csökkenti a diabétesz kockázatát - különösen ha almával, körtével, áfonyával vagy szőlővel esszük tele magunkat.
A kutatás több mint ezer résztvevőjét 20 százalékban férfi, 80 százalékban nő átlagosan 18 évig követték nyomon, és cukorbetegség őszibarack életmódbeli tényezőkre például a dohányzásra és testmozgásra vonatkozó kérdések mellett vizsgálták a cukorbetegség családon belüli kórtörténetét, valamint rendszeresen cukorbetegség őszibarack a résztvevők étrendjét is. Nőknél figyelembe vették a fogamzásgátló- vagy egyéb hormonkészítmények szedésére, továbbá a menopauzára vonatkozó adatokat is.
- Diabetes diagnosis canada
- Lehetséges diabetes mellitus 1 típusú kezelés
- A nagy kánikulában az ember ki is van éhezve ezen lédús ételekre, így nem is csoda, hogy a melegebb hónapokban nagy mennyiségben fogyasztjuk őket.
- A cukorbetegség nyírfunkciója
- Kezelése vanga cukorbetegségben
- Kezelés dióval cukorbetegség
A kutatásból kizárták mindazokat, akiknél a vizsgálat kezdetén diabéteszt, szív- és érrendszeri betegséget vagy daganatot diagnosztizáltak. Nem minden gyümölcs egyformán jó A kutatás időtartama alatt a résztvevők 6,5 százalékánál alakult ki 2-es típusú cukorbetegség.
Az eredményekből kiderült, hogy akik hetente legalább háromszor fogyasztottak gyümölcsöt, azoknál csökkent a diabétesz kockázata. A kutatók a gyümölcsök mellett a gyümölcslevek fogyasztásának hatásait is vizsgálták. Kiderült, hogy a túlzott gyümölcslé-fogyasztás ellentétes hatású, azaz növeli a 2—es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
Ha azonban valaki a gyümölcslé helyett hetente legalább háromszor friss gyümölcsöt fogyaszt, 7 százalékkal csökkenti a diabétesz-kockázatát. Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a nap legfontosabb híreit.