Cukorbetegség veszélyei

cukorbetegség veszélyei

cukorbetegség veszélyei

Sorozatunk célja, hogy segítsünk a krónikus betegséggel élőknek. Segítsünk elfogadni állapotukat és átalakítani a mindennapokat. A cukorbetegség világszerte népbetegség, kezelésének alapja a helyes táplálkozás, a testmozgás és a kívánatos testsúly elérése. E mellett a tablettás és inzulinkezelés segít a jó cukorháztartás elérésében és hosszú távú fenntartásában.

cukorbetegség veszélyei

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár adatbázisának elemzése kimutatta, hogy ban tablettával, vagy inzulinnal kezelt ezer cukorbeteg direkt egyészségügyi költsége meghaladta a milliárd Ft-ot. A cukorbetegség ellátásában nem az alapbetegség gyógyszeres kezelése kerül sokba, hanem a betegek szövődményeinek gyógyítása.

cukorbetegség veszélyei

Éppen ezért mindannyiunk érdeke, hogy a 2-es típusú cukorbetegség minél előbb kiderüljön, és ismerjük meg a leghatékonyabb kezelés lehetőségeit és szabályait. Felelős kiadó: a Magyar Diabetes Társaság elnöke 2-es típusú diabétesz már serdülőkorban megjelenhet Prof.

cukorbetegség veszélyei

Barkai László, egyetemi tanár, intézet igazgató A vércukormérő készülék használatának fontossága Dr. Putz Zsuzsanna, diabetológus szakorvos 2-es típusú diabétesz kezelésének lehetőségei Dr. Hermányi Zsolt, tudományos cukorbetegség veszélyei Ma már nem kell félni az inzulinkezeléstől Dr.

Hidvégi Tibor PhD, osztályvezető főorvos Fontos a megfelelő testmozgás diabétesz esetén Molnár Ágnes, gyógytornász Kiserek szövődményei 2-es típusú diabétesz esetén Dr. Molnár Gergő, adjunktus Nagyér szövődmények kockázatai 2-es típusú diabétesz esetén Dr. Lengyel Csaba, egyetemi docens, cukorbetegség veszélyei A terhességi diabétesz veszélyei Dr. Földesi Irén, diabetológus főorvos A diabéteszesek helyes táplálkozása.

Fontos információk