Hajdina cukorbetegségben

Glikémiás index - GI - Cukorbetegközpont

cukorbetegség kezelésére ecet kezelésére szolgáló gyógyszer cukorbetegség

A manitobai hajdina cukorbetegségben kutatói szerint a cukorbetegeknek ajánlatos lenne felvenniük az étrendjükbe a hajdinát, vagy táplálék-kiegészítő formájában kellene szedniük.

Carla Taylor, a kutatás vezetője így ír erről: — Mivel napjainkban egyre nő a diabéteszesek száma, a hajdinának az étrendbe való felvétele biztonságos, könnyű és olcsó módja lehetne a glukózszint csökkentésének.

can you take blood pressure medicine with metformin pancreatitis kezelés a 2. típusú cukorbetegség

Így csökkenne a betegséggel kapcsolatos olyan kockázatok valószínűsége is, mint a szív- ideg- vagy veseproblémák. További humánkísérletek szükségesek annak meghatározására, mennyi hajdina — liszt vagy kivonat formájában — szükséges a kívánt előnyös hatás eléréséhez anélkül, hogy az adag mellékhatásokat okozna.

A kutatók szerint a hajdina aktív anyaga a chiro-inositol nevű vegyület.

diabetes mellitus 2 csoport kezelése journal of obesity and diabetes impact factor

Ez a glukózanyagcserében jelentős szerepet játszó vegyület meglehetősen nagy mennyiségben fordul elő a hajdinában, más élelmiszerekben viszont csak igen ritkán. A kutatók a hatásmechanizmust pontosan még nem ismerik, de valószínű, hogy vagy fokozza a sejtek inzulin iránti érzékenységét, vagy fogyasztásától a sejtek inzulint utánzó tulajdonságokat vesznek fel.

csoportja increts a cukorbetegség kezelésében diabetes mellitus 2 típusok kezelése

Bár kísérleteket csak az 1. Ez a betegségfajta gyakoribb, oka az, hogy a szervezet sejtjei nem képesek megfelelő módon reagálni az inzulinra.

cukorbetegség kezelésére sült hagyma vélemények a cukorbetegség klinikai irányelveinek kezelése

A diabétesszel foglalkozó szakemberek várják a további kísérletek eredményeit.

Fontos információk