Hirtelen fáradtság, Bénító fáradtság

hirtelen fáradtság

B12 vitaminhiány – fáradtság is lehet következmény

View Larger Image Bénító fáradtság Októbertől évek óta feltűnően sokan keresnek meg azzal, hogy — a nem rég elmúlt nyaralás dacára — hirtelen nagyon fáradtnak érzik magukat, s bármit tesznek, nem javul az állapotuk. Ahogy rövidülnek a napok, és haladunk az évvége felé, mind többen panaszolják ugyanezt, pedig még nincs is itt a hírhedt tavaszi fáradtság szezonja.

kezelése rowan cukorbetegség

Lássuk, mi áll ennek a hátterében, és mivel segíthetünk magunkon is? Reggel már eleve rosszul indul a nap, alig tud kiszállni az ágyból, mámorosnak és kábultnak érzi magát.

a cukorbetegség ásványvizek kezelése

A testén, mintha egész éjjel úthenger sétált volna, a tagjai merevek, mintha rozsdásak lennének. Csak a napi rutin viszi el a fürdőszobába és segíti bele a ruháiba.

2. Alvási apnoé

Kint a hideg, friss levegőtől kicsit felébred, de napközben újra tompulttá válik, úgy érzi nem fog az hirtelen fáradtság és néha nem jutnak eszébe a szavak, vagy amit épp tenni szeretett volna. Sok dolgot keres, mert nem tudja hova is tette, vagy elfelejt elintézni több fontos dolgot is.

Ettől türelmetlen és ingerült lesz, mert hirtelen fáradtság dolgozik, és sok időt elveszít vele… A reggeli erős kávé után jön a délelőtti, majd az ebéd utáni hirtelen fáradtság még a megbeszélésen is lecsúszik egy, különben nem tud koncentrálni. Ám sajnos ezek sem segítenek.

Miért vagyunk fáradtak?

S most már lehangoltság, érdektelenség és rosszkedv is társul az egész betegesnek tűnő állapothoz. Nincs türelme a gyerekhez, nincs kedve este odabújni a kedveséhez, a szex is csak muszájból és csak úgy gyorsan, rutinból megy. Mi van velem, hová lett belőlem a tűz, mi a bajom? Talán depressziós vagyok?

diabetes hu

Még nem, csak kimerült, vagy esetleg halad a kiégés, divatos szóval a burn out útján. Ám hirtelen fáradtság nem hirtelen fáradtság ki, mi a gond, akkor előbb utóbb depresszióba is becsúszhat.

Anyagcsere problémák és endokrin (hormonális eredetű) betegségek

A szinte állandósult fáradtság gyakori panasz, testi, fizikai, illetve szellemi és lelki gyengeségre is utalhat. Bár ezek különböznek, gyakran mégis egyszerre jelentkeznek. Nem meglepő, aki ugyanis hosszú időn keresztül végez fizikai munkát, vagy hirtelen nagyobb terhelés érte a testet pl.

cukorbetegség 2 típusú étrend és kezelése népi módszerek

Súlyos fáradtság esetén a beteg képtelen ellátni mindennapi dolgait. Krónikus fáradtság során elveszítjük motivációnkat az elvégzendő tevékenységekkel kapcsolatban, legkedvesebb tevékenységeink iránt is közönyösek leszünk.

TV BEČEJ: Az egészséges szervezetet is megviseli a hőingadozás

Sokaknál a fizikai aktivitást pl. A lehetséges kiváltó okok nagyon sokfélék lehetnek, a teljesség igény nélkül lássuk a legfontosabbakat, amikre gondolni kell: Pszichés okok lelki bánat, gyász, veszteség munka, lakás, pénz, társ… alkohol, illetve drogfüggőség.

Fontos információk