logó

Hírek, információk, tájékoztatás

Vissza

Tisztelt Fogyasztóink! - 2016.07.26.

Közzétéve: 2017-02-18

Tisztelt Fogyasztóink!
2016.07.26.

Engedjék meg, hogy ezúton tájékoztassam Önöket a melegvíz – ellátási problémákról, illetve azok elhárításáról.
A Távhő Kazánházához vezető gázvezeték 36 éve került behelyezésre a talajba. A csőhálózat az elmúlt 36 évben folyamatosan korrodált és 2016.07.07-én az egyik szakaszon tömítetlenségi hiba jelentkezett – a cső kilyukadt.

Lakossági bejelentésre kivonult a Tigáz és elzárta a Kazánházhoz vezető gázfőcsapot, hogy megszüntesse a robbanásveszélyes állapotot.
Az elzárást követően megtörtént a feltárás és a sérült csőszakasz cseréje. A gázszolgáltató ezt a munkálatot még engedélyezte javításként elvégezni. A csőszakasz visszazárását követően a kivitelező házi nyomáspróbát végzett, mely során a vezetékszakaszon újabb lyuk keletkezett. Az újabb szakasz cseréjéhez azonnal hozzákezdtünk, hogy mihamarabb elháríthassuk a meghibásodást, egyidejűleg a maradék csőszakasz nyomáspróbáját is elindítottuk, hogy ne szenvedjenek késlekedést az esetleges újabb tömítetlenség miatt. A nyomáspróba során a gázfogadónál is tömítetlenségi hiba jelentkezett. A Gázszolgáltató ekkor leállíttatta a javítási munkálatokat és engedélyes terv beszerzését írta elő.

Haladéktalanul megbíztunk egy tervezőt és elkezdtük a szolgáltatóval a tervegyeztetést, valamint a további szükséges anyagok, berendezések beszerzését, a röntgenezés leegyeztetését.

A hibaelhárítás az engedélyező szolgáltatóval történő egyeztetések mellett folyamatos, az előírásokat be kell tartanunk még akkor is, ha ez valamelyest megnyújtja a melegvíz ellátás nélküli időszakot.

Ami folyamatot most láthatnak: a sérült és elavult csőhálózat cseréje, a tolózár cseréje, hegesztések, cső beemelések. A hálózat összeállítását követően következik a házi nyomáspróba, a 24 órás műszeres nyomáspróba, majd ezt követően a műszaki ellenőr átveszi a hálózatot. A tanusítvány kiadását követően a munkagödör beásása után nyitja meg a Gázszolgáltató ismét a gázcsapot és megindulhat ismét a lakások melegvízellátása.

A munkálatok várható befejezési időpontja: 2016. augusztus 5.

Amint láthatják, egy ekkora csővezeték cseréje nem azonos egy gáztűzhelyhez vezető flexibilis gázbekötő cső cseréjével. Ha egy háztartásban gázszagot érzünk, akkor elzárjuk, megkeressük az okát és kicseréljük a sérült szakaszt. A gerincvezeték cseréje ugyanez a folyamat csak nagyobb volumenben és sokkal szigorúbb előírásokkal.

A Hajdúnánási Építő és Szolgáltató Kft. az Önöket ért kellemetlenség és szolgáltatáskimaradás miatt a szolgáltatás kimaradás időtartamának idejére a melegvíz szolgáltatási alapdíj kétszeresét írja jóvá Önöknek. Ez azt jelenti, hogy a meghibásodástól a szolgáltatás újraindításáig terjedő időtartamra eső melegvízszolgáltatási alapdíj kétszeresét engedi el Önöknek.

A Hajdúnánási Építő és Szolgáltató Kft. mindent elkövet, hogy a lehető legrövidebb időn belül biztosítsuk az Önök melegvízzel történő ellátását.

Hajdúnánás, 2016. július 25.

Megértésüket és türelmüket megköszönve, tisztelettel:

Szabados Gábor, üzemeltetési vezető

Vissza

eseménynaptár

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access /naptar/naptar_beepulo.php on this server.


Apache/2.4.25 (Debian) Server at www.nanasholding.hu Port 80

hirdetések

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access /holding/reklam_beepulo.php on this server.


Apache/2.4.25 (Debian) Server at www.nanasholding.hu Port 80

Hajdúnánási Építő és Szolgáltató Kft. - 2015

powered by Á.G.I.-CMS 1.17
admin