Injekció cukorbetegeknek

injekció cukorbetegeknek

diabetes mellitus 2 típusú etiológiájú patogenézisében klinikán kezelés megvan a cukorbetegség gyógymódja

Milyen típusú gyógyszer a Trulicity és milyen betegségek esetén alkalmazható? A Trulicity egy dulaglutidnak nevezett hatóanyagot tartalmaz, és 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő felnőtteknél a vércukorszint glükózszint csökkentésére alkalmazzák. A 2-es típusú cukorbetegség olyan kórkép, amikor a szervezet nem termel elég inzulint, illetve a képződő inzulin hatása nem kielégítő.

A szervezetben túl sok cukor is képződhet. Ilyenkor a cukor glükóz a vérben halmozódik fel.

cdc diabetes videó típusa 2-es típusú diabetes mellitus

A Trulicity-t alkalmazzák: - önmagában, ha a vércukorszintet kizárólag diétával és testmozgással nem lehet megfelelően kontrollálni, és nem szedhet metformint egy másik vércukorcsökkentő gyógyszert. Fontos, hogy továbbra is betartsa a diétára és a testmozgásra vonatkozó tanácsokat, melyeket a kezelőorvosa, gyógyszerésze vagy injekció cukorbetegeknek gondozását végző egészségügyi szakember adott.

Tudnivalók a Trulicity alkalmazása injekció cukorbetegeknek Ne alkalmazza a Trulicity-t: - ha allergiás a dulaglutidra vagy a gyógyszer 6.

alma és a cukorbetegség kézi zsibbadás cukorbetegséggel

Figyelmeztetések és óvintézkedések A Trulicity alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával, gyógyszerészével vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberrel, ha: - 1-es típusú cukorbetegsége van ez a típus általában fiatal korban kezdődik, és a szervezet egyáltalán nem termel inzulintmivel ilyenkor ez a gyógyszer nem megfelelő az Ön számára. Ennek jelei közé tartozik a gyors injekció cukorbetegeknek, hányinger injekció cukorbetegeknek hányás, édeskés lehelet, édes vagy fémes íz érzése a szájban, a vizelet vagy az izzadság szagának megváltozása.

Előfordulhat, hogy a kezelőorvosának ilyenkor meg kell változtatnia ezeknek a gyógyszereknek az adagját, hogy csökkentse ezt a kockázatot. Gyermekek és serdülők A Trulicity adása nem javasolt gyermekeknek és serdülőknek 18 éves kor alatt, mivel a gyógyszert nem vizsgálták ilyen betegeknél. Egyéb gyógyszerek és a Trulicity Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert a jelenleg vagy nemrégiben alkalmazott, valamint injekció cukorbetegeknek tervezett egyéb gyógyszereiről.

Különösen fontos, hogy tájékoztassa a kezelőorvosát: - ha egyéb olyan gyógyszert alkalmaz, ami csökkenti a cukor mennyiségét a vérében, mint pl. A kezelőorvosa esetleg csökkenteni szeretné ezeknek a gyógyszereknek az adagját, hogy megelőzze Önnél az alacsony vércukorszint hipoglikémia kialakulását. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert, ha nem biztos abban, hogy mit tartalmaz a többi gyógyszere. Terhesség és szoptatás Nem injekció cukorbetegeknek, hogy a dulaglutid károsíthatja-e meg nem született gyermekét.

A dulaglutid kezelés alatt fogamzásgátlást kell alkalmaznia azoknak a nőknek, akik teherbe eshetnek.

TRULICITY 1,5 mg oldatos injekció előretöltött injekciós tollban

Beszéljen kezelőorvosával, ha Ön terhes, ha úgy gondolja, hogy terhes, vagy gyermeket szeretne, mivel a Trulicity-t nem szabad alkalmazni a terhesség ideje alatt. Beszélje meg kezelőorvosával a terhessége ideje alatt az Ön számára legalkalmasabb módszert a vércukorszint beállítására. Ha Ön szoptatni szeretne vagy jelenleg szoptat, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával. Ne alkalmazza a Trulicity-t, ha szoptat.

Magyar Diabetes Társaság

Nem ismert, hogy a dulaglutid emberben átjut-e az anyatejbe. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekreHa a Trulicity-t szulfonilureával vagy inzulinnal együtt alkalmazza, alacsony vércukorszint hipoglikémia jelentkezhet, ami csökkentheti az Ön koncentráló képességét.

cukor diabétesz kezelő eszközt cukorbetegség kezelésére nőknél

Ezt mindig szem előtt kell tartani olyan helyzetekben, amelyek az Ön és mások számára veszélyt jelenthetnek mint pl. Hogyan kell alkalmazni a Trulicity-t? A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

TRULICITY 1,5 mg oldatos injekció előretöltött injekciós tollban

Ha önmagában alkalmazza, a javasolt adag heti egyszer 0,75 mg. Ha egyéb, a cukorbetegség kezelésre használt gyógyszerrel együtt alkalmazza, a javasolt adag heti egyszer 1,5 mg. Bizonyos esetekben, például ha Ön 75 éves injekció cukorbetegeknek idősebb, a kezelőorvosa a heti egyszeri 0,75 mg-os kezdő injekció cukorbetegeknek javasolhatja Önnek.

Minden injekciós toll a Trulicity egy heti adagját tartalmazza 0,75 mg vagy 1,5 mg. Minden injekciós tollat csak egyszer lehet használni.

diet diabetes mellitusban 2 típusú étrend és a kezelés download video kezelés cukorbetegség

A Trulicity-t a nap folyamán bármikor, étkezés közben vagy attól függetlenül is alkalmazhatja. Lehetőség szerint minden héten ugyanazon a napon kell alkalmazni.

Feleslegessé válhat az inzulininjekció a cukorbetegek számára | hu

Emlékeztetőül érdemes lehet az első beadáskor a hétnek ezt a napját feljegyezni a Trulicity dobozára vagy egy naptárba. A Trulicity-t a bőr alá szubkután injekció kell beadni a hasba vagy a combba. Ha más adja be az injekciót, a felkarjába is beadhatja. Ha szeretné, adhatja a gyógyszert minden héten ugyanarra a testtájra.

Azonban figyeljen arra, hogy az adott testtájon belül mindig változtassa az injekció beadási helyét. Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizze a vércukorszintjét kezelőorvosa, a gyógyszerész vagy a gondozását végző egészségügyi szakember utasítása szerint, ha a Trulicity-t szulfonilureával vagy étkezési inzulinnal együtt alkalmazza. Ha az előírtnál több Trulicity-t alkalmazott Ha az előírtnál injekció cukorbetegeknek Trulicity-t alkalmazott, azonnal tájékoztassa kezelőorvosát.

Túl sok Trulicity beadása túlzottan lecsökkentheti a vércukorszintjét hipoglikémiaés hányingert vagy hányást okozhat. Ha elfelejtette alkalmazni a Trulicity-t Ha elfelejtett beadni egy adagot, és legalább 3 nap van hátra a soron következő adagig, akkor minél előbb adja be a gyógyszert.

Cukorbetegség: elég heti egy injekció?

A következő adagot a szokásos, tervezett napon adja be. Ha kevesebb, mint 3 nap van hátra a következő adagig, hagyja ki az adagot, és a gyógyszert a következő szokásos, tervezett napon adja be. Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Szükség esetén megváltoztathatja azt a napot, amikor a Trulicity-t beadja, amennyiben legalább 3 nap telt el a Trulicity utolsó adagjának beadása óta. Ha idő injekció cukorbetegeknek abbahagyja a Trulicity alkalmazását Ne hagyja abba a Trulicity alkalmazását anélkül, hogy a kezelőorvosával ezt megbeszélné.

Ha abbahagyja a Trulicity alkalmazását, megemelkedhet a vércukorszintje. Ha bármilyen további kérdése van injekció cukorbetegeknek gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Lehetséges mellékhatások Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A dulaglutid nagyon gyakori mellékhatásai, amelyek 10 betegből 1-nél többet érinthetnek: - Hányinger - Hányás - Hasmenés - Hasi fájdalom Fő kezelés cukorbetegség a mellékhatások általában nem súlyosak. Akkor jelentkeznek a leggyakrabban, amikor először elkezdik alkalmazni a dulaglutidot, de gyakoriságuk a legtöbb betegnél idővel csökken.

  1. Diabétesz kezelésében új technikák
  2. Cukorbetegség: elég heti egy injekció? | hepszolg.hu

Ha szulfonilureát szed vagy étkezési inzulint használ, az adagot esetleg csökkenteni kell a dulaglutid alkalmazásakor. A hipoglikémia gyakori a gyógyszert használók közül 10 betegből legfeljebb 1-et érinthetha a dulaglutidot önmagában vagy metforminnal és pioglitazonnal együtt alkalmazzák.

Receptgyűjtemény Ez a weboldal sütiket cookie használ a látogatói élmény javítása érdekében, releváns hirdetések jelenítése, küldése miatt és az oldal forgalmának elemzése céljából.

Az alacsony vércukorszint tünetei közé tartozhat a fejfájás, álmosság, gyengeség, szédülés, éhségérzet, zavartság, ingerlékenység, gyors szívverés és izzadás. A kezelőorvosa elmagyarázza Önnek, hogy hogyan kell kezelni az alacsony vércukorszintet.

halad a cukorbetegség kezelésében kezelése glucophage cukorbetegség 2

Egyéb gyakori mellékhatások: - Éhségérzet csökkenése étvágycsökkenés - Emésztési zavar - Székrekedés - Bélgázosság flatulencia - Haspuffadás - Gasztroözofageális reflux betegség - egy olyan kórkép, amit a gyomorból a nyelőcsőbe a gyomrot és a szájat összekötő csőbe visszaáramló sav okoz - Böfögés - Fáradtságérzés - Szívverésszám emelkedése - A szívben az elektromos jelek vezetésének lelassulása Nem gyakori mellékhatások a gyógyszert használók közül ból legfeljebb 1 beteget érinthet : - Az injekció beadási helyén injekció cukorbetegeknek reakciók pl.

Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

Hogyan kell a Injekció cukorbetegeknek tárolni? A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! Az injekciós toll címkéjén és a dobozon feltüntetett lejárati idő után Felhasználható és EXP ne alkalmazza ezt a gyógyszert.

A lejárati idő injekció cukorbetegeknek adott hónap utolsó napjára vonatkozik. Hűtőszekrényben 2 °C - 8 °C tárolandó.

Nem fagyasztható! A fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

  • Ezért hagyd abba azonnal az ágyban való mobilozást Úgy tűnik, az orvostudomány egyre több megoldást talál arra, hogy minél kevesebb injekciót kelljen elszenvednünk — nemrég számoltunk be arról, hogy a védőoltások kiváltására is készül már technológia, most pedig kiderült, hogy az inzulininjekcióknak is leáldozhat, ha a Massachusettsi Műszaki Egyetem MIT tudósainak módszere elterjed.
  • Cukorbetegség: elég heti egy injekció?
  • Science kezelése cukorbetegség
  • Miért jó az inzulinpumpa?
  • Inzulint kap.

A Trulicity-t ki lehet venni a hűtőszekrényből, és 30 °C-ot meg nem haladó hőmérsékleten lehet tartani legfeljebb 14 napig. Ne alkalmazza ezt a gyógyszert, ha az injekciós toll megsérült, vagy a gyógyszer zavaros, elszíneződött vagy részecskéket lát benne.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen injekció cukorbetegeknek már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

Magyar Diabetes Társaság On-line

A csomagolás tartalma és egyéb információk Mit tartalmaz a Trulicity? Trulicity 0,75 mg: Az előretöltött injekciós toll 0,75 mg dulaglutidot tartalmaz 0,5 ml oldatban. Trulicity 1,5 mg: Az előretöltött injekciós toll 1,5 mg dulaglutidot tartalmaz 0,5 ml oldatban.

Egyéb összetevők: nátrium-citrát, vízmentes citromsav, mannit, poliszorbát 80 és injekcióhoz való víz. Milyen a Trulicity külleme és mit tartalmaz a csomagolás A Injekció cukorbetegeknek egy tiszta, injekció cukorbetegeknek oldatos injekció injekció előretöltött injekciós tollban.

Az előretöltött toll 0,5 ml oldatot injekció cukorbetegeknek. Az előretöltött toll kizárólag egyszer használható. Csomagolás: 2, 4 vagy 12 3 x 4 darabos kiszerelés előretöltött injekciós tollat tartalmazó gyűjtőcsomagolás. Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Fontos információk