Inzulinrezisztencia éhségérzet, Hosszú tünetmentesség

Inzulinrezisztencia

Inzulinrezisztencia - így küzdhetünk meg vele

Megállíthatatlannak tűnik a szénhidrát függőség? Esetleg ciszták vannak a petefészekben, vagy meddőséggel küzd?

inzulinrezisztencia éhségérzet

Az inzulinrezisztenciát a cukorbetegség előszobájaként emlegetjük, mivel ez a cukorbetegség kialakulását megelőző állapot. De a kezeletlen IR más civilizációs betegségek előszobája is Fontos azonban tudnunk, hogy megfelelő táplálkozási, és életmódbeli változtatással, természetes táplálék kiegészítők alkalmazásával az Inzulinrezisztencia állapot még gyógyszer használata nélkül visszafordítható.

  1. Inzulinrezisztencia és tünetei Az inzulinrezisztencia tünetei, felismerése és kezelése Cukros ételek fogyasztása után fáradtság jelentkezik?
  2. Inzulinrezisztencia - Jelentése, tünetei és kezelése

Hogy miért? Sajnos egyre nagyobb inzulinrezisztencia éhségérzet fogyaszt a mai ember fruktózt, cukrot és finomított szénhidrátokat, mellyel a szervezetünk egy határon túl már nem tud mit kezdeni.

inzulinrezisztencia éhségérzet

Az étkezésünk megváltozott. Pékség minden sarkon, előrecsomagolt ételeket fogyasztunk, melyek fruktózzal vannak dúsítva.

Inzulinrezisztencia - Jelentése, tünetei és kezelése

Az sem mindegy, mit mikor eszünk…. A Hagyományos Kínai Orvoslás szervórája szerint mindennek megvan a maga ideje.

Az eredmény: Inzulinrezisztencia, mely sok esetben észrevétlen, kezeletlen marad. Majd inzulinrezisztencia éhségérzet, hormonális zavarok, meddőség, cukorbetegség, zsírmáj, májgyulladás, akár daganatos betegségek lehetnek a következmények.

inzulinrezisztencia éhségérzet

A tartósan magas inzulin szint miatt alakulhat ki a szervezetszintű gyulladás. Az inzulin egy hormon, melyet a hasnyálmirigy Langerhans-szigetek béta-sejtjei termel. Az inzulin feladata az anyagcsere és vércukorszint szabályozása, sejtjeink az inzulin segítségével veszik fel a cukrot a vérből.

inzulinrezisztencia éhségérzet

Inzulinrezisztencia esetén a szervezet sejtjei egyre jobban rezisztensé, érzéketlenné válnak az inzulinra. Ezért a hasnyálmirigy egyre több inzulin termelésre kényszerül, hogy a sejtek fel tudják venni a cukrot a vérből.

inzulinrezisztencia éhségérzet

A fokozott inzulintermelésben elfárad, kimerül a hasnyálmirigy. Minél magasabb a vérben az inzulin szint, annál előrehaladottabb az inzulinrezisztencia. Inzulinrezisztencia állapotban a vércukor érték még normál marad, mely becsapós lehet.

inzulinrezisztencia éhségérzet

Majd fokozatosan nő a vércukor érték, mert a sejtek már a cukrot sem tudják felvenni, hiszen az inzulin segítené a cukor felvételt, a sejtjeink pedig így üzemanyag nélkül maradnak, és kialakul a cukorbetegség.

Fontos információk