Kezeletlen cukorbetegség

kezeletlen cukorbetegség

Forradalmi eredmény a 2-es típusú cukorbetegség kezelésében Mintegy 55 éves vagy idősebb ember vizsgálatából vonták le következtetéseiket a tudósok.

Kezeletlen cukorbetegnél egy megfázás is végzetes lehet Szerző: healzz A cukorbetegek mindennapjai eleve bonyolultak, hát még akkor, ha valamilyen betegség ledönti őket a lábukról. Kezeletlen esetben számukra egy egyszerű megfázás is komoly problémákat okozhat, hiszen a vírus vagy baktérium okozta fertőzés jelentős vércukorszint emelkedést idézhet elő. Bibok György, a Budai Endokrinközpont diabetológus főorvosa elárulja, mit érdemes kezeletlen cukorbetegség, komolyabb fertőzés esetén tenni. Miért kell kezelni az egyszerű megfázást?

A kezeletlen cukorbetegek esetében jóval gyorsabban fejlődik ki demencia - állapították meg új tanulmányukban a Dél-kaliforniai Egyetem USC kutatói. A szakemberek cukorbeteg, prediabétesz állapotúak és normális vércukor szinttel bíró embereket vizsgálva kiderítették, hogy a kezeletlen cukorbetegség esetén a Alzheimer-kór tünetei 1,6-szer gyorsabban fejlődhetnek ki a diabéteszben nem szenvedőknél.

a kezelés a cukorbetegség kamilla

A Diabetes Care tudományos folyóiratban közzétett tanulmányukban a kutatók hangsúlyozzák a cukorbetegség és más anyagcsere-betegség korai felfedezésének fontosságát. Mint írják, a cukorbetegek körében világosan köthető a gyógyszerezés ahhoz, hogy milyen gyors ütemben fejlődnek ki az Alzheimer-kór és a demencia, a szellemi elbutulás tünetei.

Rövid távú szövődmények

Távol tarthatják az Alzheimer-kórt azok a betegek, akiknek kezelik a cukorbetegségét - állítják a kutatók, akik mintegy 55 éves vagy idősebb ember esetében kezeletlen cukorbetegség tau-patológiát hasonlították össze, azt az agyban lassan szétterjedő fehérjegubancok összességét, amelyek egyértelműen az Alzheimer-kór jelei. A vizsgáltak közül 54 volt nem kezelt 2-es típusú cukorbeteg, 67 kezelésben részesülő cukorbeteg.

A vizsgált alanyok közül nak volt normális a vércukor szintje, és en voltak a cukorbetegség előszobájában. A különféle cukorbetegeknél vizsgálták és összehasonlították az agyi és gerincfolyadék diagnosztikájának eredményeit, amelyek az amiloid kezeletlen cukorbetegség és a fehérjegubancok tüneteit jelzik.

feltalálta a cukorbetegség kezelésében

Az azonban egyelőre nem világos, miként lassítják, vagy akadályozzák meg azt, ez az amit a jövőben kutatni kell - mondta a kutatásban résztvevő egyik tudós. Nyitókép: Pixabay.

nemzeti vizsgabizottság szakvizsga

Fontos információk