Kukoricaliszt inzulinrezisztencia, 6 gluténmentes liszt, amit érdemes kipróbálni

Május Most ebben segítünk.
Ezek mindegyikének elenyésző a rosttartalma, glikémiás indexük viszont magas, ami azt jelenti, hogy fogyasztásuk után gyorsan felszívódnak, megemelik a vércukorszintet, ezért jobb őket elkerülni, mert nemcsak hamarabb leszünk tőlük éhesek, még ártunk is magunknak.
Gyakori fogyasztásuk ugyanis inzulinrezisztencia kialakulásához vezethet, amely később cukorbetegséggé alakulhat.
Egészségünk megőrzése érdekében érdemes beillesztenünk a rostban gazdag, gluténmentes liszteket az étrendünkbe. Sőt, a rizsliszt, a kukoricaliszt és a keményítők teljes egészében elhagyhatók, nélkülük is ízletes kenyereket, süteményeket készíthetünk.
Most hat ilyen gluténmentes lisztet mutatunk be, és bár magukban kukoricaliszt inzulinrezisztencia használhatók, a felhasználás során érdemes kevernünk a liszteket egymással vagy maglisztekkel, mert jobb állagú tésztát kapunk, így a végeredménnyel is maradéktalanul elégedettek lehetünk.
Kölesliszt: az emberiség legrégebb óta termesztett gabonájaként ismert, magas az ásványianyag- és vitamintartalma. Kenyerek és sütemények legnépszerűbb alapanyaga.