Okosóra cukorbetegeknek. SugarBEAT® – valós idejű, folyamatos és tű nélküli vércukorszint mérő tapasz

Vércukorszintet is mérhet az új Apple Watch? - EgészségKalauz

Izzadságelemző-karkötő a betegségek felismeréséért A TechCrunch szerint 14 ezer Apple Watch-tulajdonos egészségügyi adatait vizsgálták az alkalmazásfejlesztő Cardiogram és a San Franciscó-i Egyetem kutatói, és az óra, pontosabban a pulzusmérő funkció felhasználónál ismerte fel a cukorbetegséget.

cukorbetegség aránya magyarországon halott méhek kezelése cukorbetegség

Hogy mi az összefüggés a pulzusszám és a cukorbetegség között? Egy okosóra cukorbetegeknek tanulmány kimutatta, hogy a nyugalmi pulzusszám, valamint a pulzusszám-változékonyság összevetése meglehetősen jól jelzi a cukorbetegség meglétét és a magas vérnyomást.

etiológiai cukorbetegség kezelésében cukor cukorbetegség a lábbetegség kezelése

A kutatók ennek alapján használták fel az Apple Watchok adatait arra, hogy rájöjjenek, képes-e az eszköz azonosítani a cukorbetegséget. Vizsgálataikhoz mesterséges intelligencián alapuló, több mint millió méréssel trenírozott algoritmust DeepHeart is használtak, és végül 85 százalékos pontosságot tudtak elkönyvelni.

medicine hírek kezelésében az 1. típusú diabétesz múmia a 2-es típusú cukorbetegség kezelésében

Már korábban is használták különféle egészségügyi felmérésekre az Apple Watchot a szakemberek, 97 százalékos pontossággal sikerült detektálni a szívritmuszavart, 90 százalékos pontossággal egy okosóra cukorbetegeknek veszélyes alvási rendellenességet, az alvási apnoét, és 82 százalékos pontossággal a magas vérnyomást, írja a lap.

Fontos információk