Polineuropátia kezelése

Polineuropátia: először égnek, majd elhalnak az idegek - EgészségKalauz

A polineuropátia a perifériás idegek károsodása, amely érzékelési és egyensúlyzavarral, bizonytalansággal jár.

gyermekkori cukorbetegség tunetei

A fő tünetei a bizsergés, zsibbadás, égő érzés és vibráció érzés a karokon és lábakon. A fájdalom gyakran éjjel erősödik.

vese fájdalomra gyógyszer

Az érintett terület megérintése vagy a környezeti hőmérséklet változása fokozhatja a panaszokat. A polineuropátiás beteg érző idegvégződései elpusztulnak, így nem érzi a fájdalmat és a hőmérsékletet.

új eredmények a diabetes mellitus 1 típusú

Ezért megégethetik magukat vagy fekély fejlődik ki polineuropátia kezelése sérülésnek, illetve a nyomásnak kitett helyeken. Fájdalomérzés hiányában a betegnél nagyobb sérülések kockázata. Polineuropátia kezelése keletkezhet az ízületek helyzetérzékelésében, ami bizonytalan járáshoz vezet, de akár az állás is nehéz lehet.

cukorbetegség tünete kezelés táplálkozás

A csökkenő mozgékonyság miatt az izmok gyengülnek és sorvadnak. A neuropátia leggyakrabban cukorbetegség, automimmun betegség vagy alkoholizmus következménye. Elsősorban ezeket kell kezelni, azaz például a vércukor-értékek normalizálása az elsődleges.

A fájdalmak és egyéb kellemetlen tünetek csökkentésére, megszüntetésére TENS és MENS kezelés is alkalmazható, továbbá lágylézer kezelés is eredményre vezet az ideg lefutása mentén kell több ponton kezelni.

halad a cukorbetegség kezelésében

Fontos információk