Állandó fáradtság, Komoly betegséget jelez a gyakori fáradtság - HáziPatika

Szimpatika – Az állandó fáradtság oka

állandó fáradtság carnation kezelés cukorbetegség

Létrehozva: Előfordulhat ugyanis, hogy a kimerültség valamilyen betegség tüneteként lép fel. A fáradtság mellett állandó fáradtság gyengeséget, alvászavarokat, koncentrációs nehézséget, fejfájást, mellkasi fájdalmat is tapasztalhatunk.

állandó fáradtság diabetes care journal

Az állapotot vashiány, vérveszteség, belső vérzés vagy bizonyos krónikus betegségek is kiválthatják. Pajzsmirigyproblémák Ha a pajzsmirigy hormontermelése felborul, akkor már a leghétköznapibb tevékenységek is rendkívül fárasztóak lehetnek.

Akár alulműködikakár túlműködik a pajzsmirigyünk, a kimerültség egy lehetséges tünet. Túlműködés esetén tapasztalhatunk fogyást, gyakori szomjúságot, felgyorsult szívritmust, szokatlan szomjúságérzetet is.

állandó fáradtság mit egyen a cukorbeteg vacsorára

Alulműködés esetén hízás, vízvisszatartás fázékonyság, székrekedés és a szokásosnál erősebb menzesz is jelentkezhet. Az állandó fáradtság hátterében betegségek is meghúzódhatnak h i r d e t é s Cukorbetegség Diabétesz esetén a glükózt nem képes megfelelően felhasználni a szervezet, ami az energiaháztartásunkra is hatással van.

állandó fáradtság szívkatéterezés cukorbetegség

A fáradtság mellett fokozott szomjúságot és éhséget, fogyást, gyakori vizelést, ingerlékenységet, homályos látást és gyakori gombás fertőzéseket is tapasztalhatunk. Depresszió A depresszió tüneteit szinte mindenki másként éli meg. A fáradtság mellett jelentkezhet energiahiány, változások az étkezési, alvási és higiéniás szokásokban, memóriazavarok, a koncentrációs készség állandó fáradtság, pesszimizmus, folyamatos rosszkedv egyaránt.

állandó fáradtság cukor cukorbetegség és tuberkulózis. kezelés

Fontos információk